Bäddsoffa

Så kallade kombinationsmöbler, dvs. möbler som kan fylla mer än en funktion är väldigt populära idag, då vi naturligtvis vill att allt vi har i hemmet ska vara så smart som möjligt om denna möjlighet bara finns. Och när det gäller möbler finns det faktiskt smarta möbler som kan fylla flera roller. En av de smartaste kombinationsmöblerna, som därför varit populär redan i decennier, är bäddsoffan, där det praktiska med en extra bädd och en vanlig soffa med all den komfort detta innebär kombineras.

 

Därför passar bäddsoffor perfekt för att ställa i så väl gästrum, i små bostäder, i sommarstugor och på många andra ställen där en bäddplats behövs men där ytan samtidigt är begränsad.

Bäddsoffor behöver idag inte heller se särskilt annorlunda ut mot en vanlig soffa, så vill man ha en bäddsoffa men inte vill att det ska synas att det är en bäddsoffa det rör sig om, är detta fullt möjligt.

Man har även precis samma möjlighet att välja bäddsoffa enligt eget tycke och smak som med vanliga soffor, för det finns massvis med olika klädslar på dessa soffor och de kan även ha väldigt olika stil, allt för att alla ska kunna hitta en passande modell för den själva.

 

Även storleksmässigt har man många alternativ, då det finns ensitsbäddsoffor, tvåsitsbäddsoffor, tresitsbäddsoffor och så vidare, så en bäddsoffa kan vara hur stor eller liten man vill i princip. Dock brukar antalet bäddplatser vara begränsade, då inte ens den största bäddsoffan som säljs brukar rymma mer än två personer.

 

Smidigast är det ofta att köpa en bäddsoffa online, eftersom detta tenderar att bli billigare och eftersom man också får tillgång till ett större utbud av olika bäddsoffor på detta vis. Vill man inte göra detta brukar dock de flesta större återförsäljare av vanliga soffor ha vissa bäddsoffor i sina sortiment.