Dynlådor

Så kallade dynlådor är utemöbler, ofta formade som lådor eller boxar, som är avsedda för förvaring av de dynor och kuddar som man ofta har på sina utemöbler. Detta är viktigt för att dynorna och kuddarna ska hållas i så gott skick som möjligt, för i vårt klimat måste de läggas undan på ett torrt och rent ställe regelbundet. Annars kan de nämligen börja mögla, tappa färg och form eller till och med förstöras helt. Det går givetvis att bara slänga in dynorna och kuddarna i garaget eller liknande, men detta är inte alltid en bra lösning, eftersom alla garage inte är rena, torra eller har utrymmet för detta, och då är en dynlåda ett betydligt bättre alternativ.

 

Skaffar man en tillräckligt stor dynlåda kan man dessutom förvara annat än bara dynor i dem om man skulle vilja. Vissa lägger t.ex. i grilltillbehör, sportutrustning eller liknande i dem, eller varför inte en hängmatta?

Det som är viktigt är att dynlådan är helt och hållet tät och inte släpper igenom någon fukt, och att den klarar av att stå emot olika väderlekar, åtminstone om den ska stå ute. De flesta dynlådor som säljs som just detta är dock behandlade på olika vis för att klara detta.

 

Detta är dock olika hur mycket förvaringsutrymme som finns i en dynlåda, så framför allt den som behöver förvara mycket i lådan kanske vill ta en extra titt på detta, och jämföra flera olika modeller med varandra. Storleksmässigt finns det många varianter, och dynlådor tillverkas även i många olika stilar, för att de flesta ska kunna hitta en dynlåda som något så när matchar deras övriga utemöbler. Har man köpt utemöbler ur en välkänd möbelserie kan det till och med vara så att en dynlåda ingår i denna serie, så detta är alltid värt att kolla upp.

 

Dynlådor är för det mesta betydligt billigare än många andra utemöbler, så även ur prismässig synpunkt brukar det vara värt att investera i dem. Med anledning av detta anser vi att de flesta som har dynor och kuddar på utemöblerna där hemma som används ofta och inte har en bra plats att förvara dem på redan bör införskaffa dynlådor.