Matstolar

Även många som egentligen är ganska intresserade av inredning ställer in i princip vilka matstolar som helst i sina hem, för matstolar är ofta inte de mest intressanta möblerna att köpa till hemmet. Många väljer därför att köpa med de matstolar som medföljer automatiskt när man köper ett matbord, för att det är enklast, eller väljer de första matstolarna de ser när de behöver dem, för att de tror att det ändå inte spelar så stor roll vad man köper.

 

Vi anser dock att detta är ett stort misstag, för matstolar är faktiskt viktigare än vad många tror.

 

Tänk själv på hur ofta du använder dina vita matstolar. Visst gör du det förmodligen varje dag? Eller kanske till och med flera gånger om dagen? Då är det väl synd om stolarna inte är så bekväma som det bara går? Lägger du ned lite tid och möda på att välja riktigt bekväma matstolar kan du ju trots allt trivas betydligt bättre vid ditt matbord, vilket gör både måltider, umgänge och annat man sysselsätter sig med vid matbordet trevligare.

Dessutom kan stolarna fylla en väldigt viktig estetisk funktion i köket eller var man nu ställer dem. Det finns så många snygga varianter där ute att det är synd att inte dra nytta av detta för att göra inredningen mer intressant eller individuell, genom att välja trista och ”vanliga” matstolar. Man kan trots allt lika gärna välja riktigt snygga stolar som ger hela rummet ett lyft. En vanlig lösning är t.ex. att välja matstolar i en annan färg än köket, framför allt om man har ett ganska neutralt kök färgmässigt. Då piggar stolarna upp genom att vara en färgklick i rummet, vilket ofta gör det betydligt roligare och mer personligt, framför allt om man väljer stolar i sin favoritfärg eller liknande. Den som vill skapa en riktigt färgsprakande miljö kan dessutom välja matstolar i många olika färger, för de behöver ju faktiskt inte matcha om man inte vill.

 

Är du intresserad av inredning råder vi dig därför till att lägga tid och energi på att få alla de små detaljerna rätt också, inklusive matstolarna. Helhetsintrycket blir så väldigt mycket bättre då!