Partytält

Partytält är extremt populära idag, eftersom de inte bara bidrar till att göra en plats festligare och ger en en perfekt plats att dekorera med festdekorationer, de skyddar även mot allt för starkt solsken och lätta regnskurar. Många som vill använda sig av ett partytält för en viss tillställning väljer att köpa ett tält, men det är minst lika populärt att hyra dessa tält också.

 

Att göra detta, istället för att köpa ett eget tält, har många fördelar. Bland annat slipper man oroa sig över förvaringen av tältet när festen eller tillställningen är över, eftersom allt som krävs är att man lämnar tillbaka tältet. Detta är en stor fördel, eftersom ett tält annars kan ta upp väldigt mycket plats. Dessutom kan man ofta få ett bättre tält, dvs. snyggare och av bättre kvalitet om man hyr än om man köper själv, så framför allt för lite finare tillställningar och fester är det ofta ett bättre alternativ.

 

Det är inte heller helt ovanligt att man behöver inredning av något slag till sitt partytält och att då behöva köpa allt detta, utöver tältet i sig, kan ofta bli mycket dyrt, och är därför inte alltid något som lockar alla eller som ens är möjligt för alla. Hyr man ett tält brukar dock många uthyrare även kunna hyra ut bord, stolar och andra möbler eller annan inredning som t.ex. golv eller mattor, att ha i tältet, till en rimlig kostnad. Att hyra blir därför en helhetslösning på ett helt annat sätt än att köpa i många fall.

Många, om än inte alla, uthyrningsföretag som man kan hyra partytält av, erbjuder även riktigt bra service som inkluderar leverans och upphämtning av tältet, så man slipper nästan göra något alls själv. Dock kan dessa villkor variera lite mellan de olika företagen, så vill man hyra av ett så ”kundvänligt” företag som möjligt är det att rekommendera att man kollar upp vilka villkor som gäller innan man hyr något.

 

Något som är lite mer ovanligt, men som också förekommer, är att uthyraren även hjälper dig att montera ihop tältet. Om detta är fallet, är det förstås väldigt positivt, men detta är inte heller något du bör ta för givet, utan är det så att du förmodligen inte kan eller har tid att sätta ihop ett partytält bör du fråga specifikt om detta och endast hyra av ett företag som är berett att hjälpa dig med detta steg.

 

På de flesta orter i de mer tätbebodda delarna av Sverige idag finns det idag möjlighet att hyra partytält men i glesbygden finns det fortfarande vissa områden och orter där denna möjlighet inte finns ännu. Då är det enda alternativet ofta att köpa ett partytält via Internet istället, då internetbutikerna åtminstone levererar sina varor till hela landet. Väljer man att göra detta kan man dock givetvis alltid sälja tältet vidare när man inte längre använder det.