Skötbord

En av de saker som det faktiskt är allra roligast att köpa när man vet att man ska bli förälder är faktiskt skötbordet, för att göra i ordning ett skötbord och lägga i alla saker man skaffat till lillen eller lillan är riktigt mysigt. Dock bör man givetvis inte bara fokusera på själva organiseringen av skötbordet utan man bör lägga ned lite tid och möda på att välja ett bra skötbord också. Detta är dock kanske lättare sagt än gjort, framför allt för första gångsföräldern som har noll koll på vad det egentligen är man ska hålla utkik efter. Just därför kommer här dock en liten guide med en lista på saker att tänka på när man väljer mellan olika skötbord:

 

Välj en variant med så mycket förvaringsutrymme som möjligt

Det kommer du nämligen att behöva när barnet är här! Man tror kanske inte att barn behöver så mycket saker, utan förutsätter att deras behov är som våra ungefär, men så är det inte, utan när vi vuxna kanske byter kläder två gånger per dag, behöver man byta på en bebis fyra, fem eller kanske sex gånger om dagen till och med. Därav behöver barn helt klart mer kläder än vuxna, så kom ihåg detta och räkna med att hur mycket förvaringsutrymme du än tror att du behöver, så behöver du förmodligen mer!

 

Se till så att skötbordet har många små lådor

Detta är nämligen smidigast, för du kommer att vilja förvara många olika saker, alla små till storleken i regel, i bordet, och då är det bra att du kan separera allt så att du inte blandar ihop vad du har på olika ställen. Att det finns färdiga små lådor underlättar därför, då det kommer att göra att du inte behöver komma på andra lösningar för separering av sakerna.

Välj ett så neutralt och ”vuxet” skötbord som möjligt

Va? Säger du kanske nu. Det är ju en bebis som ska ha det, så lite rosa kaniner eller ljusblå bilar är väl gulligt? Det kan det förvisso vara, men då kommer det synas väldigt tydligt att det är just ett skötbord du har. Detta gör inte så mycket när du använder bordet som just ett skötbord med badkar, men när barnet är äldre och du kanske vill använda bordet till något annat kommer det att vara mer störande. Väljer du en neutral vit variant istället kan du nämligen återanvända skötbordet som en byrå när barnet är större, vilket är trevligt. Dessutom är neutrala skötbord lättare att sälja till någon annan eftersom de av ovan nämna anledning är mer efterfrågade, så även med tanke på detta är de att föredra.

 

Se till så att skötbordet passar in på den plats där du vill ställa det storleksmässigt

Glöm inte att när du byter om på en bebis behöver du röra på dig, så det är viktigt att du inte väljer en för stor variant som gör detta svårt. Det är även ett misstag att köpa en för liten variant, för då kanske allt man behöver ställa på skötbordets yta inte ryms på det, vilket också kan vara väldigt irriterande. Så att lägga ned lite tid och möda på att klura ut den rätta storleken är också att rekommendera!